Chatt

Delning och synlighet

Varje projekt är privat som standard: bara medlemmarna i din workspace kan öppna det. Vill du visa ett projekt för någon utanför workspacen skapar du en delningslänk. Chatthistoriken, med alla meddelanden, ingår aldrig i det du delar.

Du kan hantera delning på två ställen:

  • Från det övre fältet: Klicka på Dela bredvid Publicera. Välj vem som får se projektet, kopiera länken.
  • Från chattinställningarna: Gå till Inställningar → Allmänt → Delning för att ändra vem som har åtkomst till projektet.

Båda styr samma inställning och är alltid synkroniserade.

Vem som har åtkomst

  • Endast medlemmar i workspacen: Projektet är synligt för medlemmarna i din workspace. Klicka på Kopiera länk för att få adressen till själva chatten, som bara de kan öppna.
  • Alla med länken: Alla som har delningslänken kan öppna en förhandsvisning av projektet, även utan Vibewax-konto. Chatthistoriken ingår inte.

När du väljer Alla med länken väljer du också vad personerna får göra i förhandsvisningen:

  • Kan se: De ser bara förhandsvisningen av projektet.
  • Kan kommentera: De kan bläddra i förhandsvisningen, lägga till kommentarer och svara på dem. Se Kommentarer.

Länken är densamma när du ändrar behörighet. Om du byter tillbaka till Kan se tas befintliga kommentarer inte bort. Om du byter tillbaka till Endast medlemmar i workspacen slutar delningslänken fungera.

Skydda den publicerade webbplatsen

Delning styr vem som ser projektet i Vibewax. När du har publicerat är live-webbplatsen som standard synlig för alla på internet. Om den bara ska vara öppen för personer som du väljer ställer du in ett lösenord under Inställningar → Allmänt → Åtkomst till publicerad webbplats. Se Chattinställningar.